Beveiligingssystemen voor je huis

Beveiligingssystemen voor je huis

Je eigen huisje is je trots. Je wilt dan ook niet dat er iets mee gebeurd. Enge inbrekers die s ‘nachts je huis binnendringen zijn dan ook je ergste nachtmerrie. Soms denk je dat het jou niet zal gebeuren, maar het is nu eenmaal een feit dat in braken steeds meer en meer plaatsvinden. Om er volledig zeker van te zijn dat je woning en je gezin beschermd is tegen inbraak, kan je dus beter je woning voldoende beveiligen. Hoe je dat doet? Dat lees je in onderstaande blog!

Wat kan je zelf doen?

Bedenk je eerst wat je zelf kunt doen als het gaat over je huisveiligheid. Als eerste punt is het belangrijk dat je inbrekers zo weinig mogelijk kans geeft tot inbreken. Laat je deuren en ramen niet zomaar wagenwijd openstaan als je je woning verlaat. Plaats ook niet zomaar op facebook voor hoelang je weg zult zijn, inbrekers lezen soms mee. Zorg ervoor dat je huis er niet te onbewoond uitziet als je de woning verlaat. Zo kan je bijvoorbeeld de buren of familieleden inschakelen om af en toe eens een oogje in het zeil te komen halen, en om de post te verwijderen uit je brievenbus. Het is ook een optie om bij je lokale politie voor vakantietoezicht te vragen. Zij komen dan af en toe eens voorbij je woning, om te kijken of alles in orde is.

Je deuren en ramen beveiligen

Een eenvoudige manier om je woning veilig te maken is door het aanschaffen van een cilinderslot. Een cilinderslot is namelijk veel moeilijker om open te breken dan een regulier slot. Daarnaast kan je ook kiezen voor inbraakwerend glas, die je ruiten heel wat sterker maakt.

Elektronisch alarmsysteem installeren

Naast beveiligde ramen en deuren, kan je nog een extra maatregel kiezen; een elektronisch alarmsysteem. Dat kost natuurlijk een beetje meer, maar het zou tot 15 keer zo goed werken dan dat je helemaal geen beveiliging zou installeren. Laat een elektronisch systeem wel altijd installeren door een expert.

Een beveiligingscamera

Ook een beveiligingscamera is een goede manier om je huis te beveiligen tegen inbrekers. De huidige beveiligingscamera’s werken op verbinding met het internet. Dat is handig, omdat je dan overal kunt volgen wat er in jouw woning gebeurt, ook als je op vakantie bent. Je hebt er natuurlijk wel wifi voor nodig. Je moet je geen zorgen maken dat de beelden verkeerd terecht komen, want ze zijn beveiligd via de cloud van de fabrikant.

Reacties zijn gesloten.